Clara Mae

Not Sad Anymore

IDÉ

I videon till "The Best You've Ever" är det fashion och styling som lägger grunden. Lou Elliotte gör sin internationella debut, och det ska kännas ordentligt även i det visuella - en storslagen debut calls for en storslagen video helt enkelt. Här sugs vi rakt in i en heist som utspelar sig i Lou Elliottes nästan surrealistiskt quirky men vågade värld. Heisten agerar storyline, om än något abstrakt, och klipps parallellt med synkscener. Vi befinner oss i Lous huvud, där det precis som i "Best You’ve Ever Had" finns en kaxigt girly vibe. Här uttrycker det sig istället i styling och scenografi. Tillsammans med en kille, som får agera symbol för personen i låttexten, rånar Lou ett konstgalleri, men vänder sig sedan mot sin partner och försvinner iväg med rånbytet ensam. Hon lämnar killen bakom sig.

 

Heisten (vibranta färger, action, pälskappor, diamantmasker) får agera en "mörkare" kontrast till parallella synkscener som förhåller sig något mer till den poppiga och quirky tonen. I dessa utmanar vi klichéer - t.ex. Lou i en präktig 1800-talssoffa, glammed up och färgglad på ett oversized och coolt sätt och två stora hundar på vardera sida. Samtidigt följer det poppiga med in i heist-parallelen i styling/scenografi, vilket gör det tydligt att vi är kvar i Lous värld. Allt går i hennes färg/mood; även rånbytet, som senare visar sig vara en stor, självlysande, glittrande kristall.

Ett element av action skapar mer dynamik i Lou Elliottes introduktion som artist samt ger utrymme för en bredare målgrupp. Samtidigt gör det Lou lite extra intressant och mystisk. Det begränsar henne inte heller till en modern, poppig tjej som sjunger, utan speglar också den sida av Lou som är mer kaxig och bad-ass.

 

Kort sagt; en video där vi följer med in i Lou Elliottes livfulla, färgglada, kaxiga värld fylld av quirky couture fashion, independence och power - en motpol till det klassiska svenska. Här är det Lou som skriver reglerna.

SEQUENCE OF EVENTS

ABSTRAKT RUM/ SYNK

RÅNBYTE

EVENT LOOK

MOODBOARD