Lou Elliotte

The Best You've Ever Had

IDÉ

I videon till "The Best You've Ever" är det fashion och styling som lägger grunden. Lou Elliotte gör sin internationella debut, och det ska kännas ordentligt även i det visuella - en storslagen debut calls for en storslagen video helt enkelt. Här sugs vi rakt in i en heist som utspelar sig i Lou Elliottes nästan surrealistiskt quirky men vågade värld. Heisten agerar storyline, om än något abstrakt, och klipps parallellt med synkscener. Vi befinner oss i Lous huvud, där det precis som i "Best You’ve Ever Had" finns en kaxigt girly vibe. Här uttrycker det sig istället i styling och scenografi. Tillsammans med en kille, som får agera symbol för personen i låttexten, rånar Lou ett konstgalleri, men vänder sig sedan mot sin partner och försvinner iväg med rånbytet ensam. Hon lämnar killen bakom sig.

 

Heisten (vibranta färger, action, pälskappor, diamantmasker) får agera en "mörkare" kontrast till parallella synkscener som förhåller sig något mer till den poppiga och quirky tonen. I dessa utmanar vi klichéer - t.ex. Lou i en präktig 1800-talssoffa, glammed up och färgglad på ett oversized och coolt sätt och två stora hundar på vardera sida. Samtidigt följer det poppiga med in i heist-parallelen i styling/scenografi, vilket gör det tydligt att vi är kvar i Lous värld. Allt går i hennes färg/mood; även rånbytet, som senare visar sig vara en stor, självlysande, glittrande kristall.

Ett element av action skapar mer dynamik i Lou Elliottes introduktion som artist samt ger utrymme för en bredare målgrupp. Samtidigt gör det Lou lite extra intressant och mystisk. Det begränsar henne inte heller till en modern, poppig tjej som sjunger, utan speglar också den sida av Lou som är mer kaxig och bad-ass.

 

Kort sagt; en video där vi följer med in i Lou Elliottes livfulla, färgglada, kaxiga värld fylld av quirky couture fashion, independence och power - en motpol till det klassiska svenska. Här är det Lou som skriver reglerna.

OUTFIT

[HEIST]

IMG_9356.HEIC
IMG_9354.HEIC

Bad-ass, stylish och cool kontrast till mer quirky synk med oversized, nitar, glam och plattåskor all in one. Både Louise och vår stand-in för killen provade jackan, men Louise älskade den så fick bli till henne. 

IMG_5019.jpg
CD91038E-4025-44BE-ABDF-DE19A4EDBDA2-2E7
IMG_50452.jpg

Här testade vi också ett par olika för den manliga partnern, mer bad-ass fits till heist-biten. Tanken är att köra på ungefär den här stilen men att istället hitta en längre rock som kompleterar Louise. Se bild 4 nedan.

IMG_504226.jpg
Skärmavbild 2020-10-06 kl. 19.18.50.png

[SYNK SOFFA]

Utgick från ref längst ner i höger hörn och hittade den här sjukt coola lila/blå pälsen. Tanken är ju att återskapa en liknande outfit och bild på Louise i form av synk-scen, likt den på Louise i nedre, vänster hörn. Det vill säga stor päls, något diskret som försvinner under, sneakers och höga strumpor.

IMG_9401.HEIC
IMG_9338.HEIC
IMG_9403.HEIC
4790b39f48c39ffe359ad963fa343bca2.jpg

[ALT. OUTFITS FÖR OUTFIT 3]

IMG_5037 3.jpg
IMG_5008.HEIC
IMG_9347.HEIC
IMG_9399.jpg

SEQUENCE OF EVENTS

ABSTRAKT RUM/ SYNK

RÅNBYTE

EVENT LOOK

MOODBOARD